Carta oberta a les regidores i regidors de l’Ajuntament de Barcelona

En el proper plenari es votarà una part de la connexió del tramvia per la Diagonal de Barcelona. Les principals entitats metropolitanes, veïnals, sindicals, ambientals i en favor de l’accessibilitat i la mobilitat sostenible lamentem profundament que els interessos electoralistes facin novament bloqueig a una infraestructura que ja es va planificar fa 17 anys, i que és absolutament necessària per a reduir trànsit, lluitar contra la contaminació i connectar les poblacions de 9 municipis. S’ha estimat que trauria 14.000 vehicles privats de la ciutat i donaria resposta a les demandes de més i millor transport públic.

Els arguments contraris a la connexió completa dels tramvies per la diagonal en superfície són fàcilment rebatibles, com es pot veure tant en els informes tècnics com en el documental que hem elaborat, on desmuntem els mites i les pors que s’han escampat gràcies als detractors, majorment el grup municipal demòcrata (PDecat) i PP. Creiem necessari recordar que CiU va planificar la xarxa sencera, inclosa la unió dels tramvies en superfície per la diagonal, que els presidents Mas i Puigdemont li han donat suport i que el mateix Sr. Trias la defensava quan era a l’oposició.

En un mandat on hi ha majoria de partits a favor de la connexió (BeC, PSC, ERC i CUP), incloent-la en els seus programes electorals, tot ens feia pensar que per fi s’aconseguiria millorar el transport públic metropolità, que tanta falta ens fa, i amb un cost inferior al d’una sola estació de metro. Però no ha estat així. Conscients que cal assegurar la gestió pública del tramvia, la Plataforma ha proposat quatre clàusules com a base de l’acord entre els partits, per les quals la inversió pública no revertiria en incrementar els beneficis per a les concessions actuals. Els errors comesos amb les concessions en el passat, ja sigui amb la línia 9 del metro o el tramvia, no poden ser l’excusa del desacord i han de poder-se superar.

Des de la plataforma Unim els Tramvies cridem a la responsabilitat de tots els grups municipals per respondre als treballs realitzats per a la unió completa dels tramvies per la Diagonal en superfície i arribar a un acord polític com reclama la plataforma, la Generalitat i 7 dels 9 municipis que connectaria que no ens porti a nova situació de paràlisi, un nou tramvia “interruptus ad eternum”. Després de la manifestació del 20 de gener hem mantingut reunions amb PSC, BeC, C’s, ERC, CUP i Demòcrates i hem constatat que existeixen possibilitats d’un acord polític per desencallar definitivament la interconnexió tramviària completa en el proper plenari amb un acord sobre el model de gestió conforme a la proposta que hem presentat.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑