Valoració sobre els Estudis Informatius del Tramvia

Avui, dia 27 de juny de 2017, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha publicat l’estudi informatiu de la unió de les xarxes de tramvia de Barcelona. En aquest estudi s’han analitzat totes les opcions possibles, i finalment l’opció triada per l’ATM i l’Ajuntament de Barcelona és la de realitzar la connexió dels tramvies en superfície per l’Avinguda Diagonal.
Des d’Units pel Tram, considerem que:

  1. Els estudis informatius avalen la nostra posició com a plataforma d’unir els tramvies en superfície en línia recta per l’Avinguda Diagonal, i desestimen el bus elèctric per la seva baixa velocitat comercial.
  2. Que la reforma de l’Avinguda Diagonal des de Marina fins a Cinc d’Oros proposada per l’estudi informatiu beneficiarà els vianants, ciclistes i usuaris del Transport Públic, en especial els de les actuals línies de bus 6, 7, 33 i 34, i també els usuaris de les línies de TRAMBaix i TRAMBesòs. Volem expressar la nostra satisfacció per l’opció escollida per part de l’Ajuntament d’optar per tramvies sense catenària, ja que això permetrà que Barcelona sigui un referent a nivell internacional en tecnologies ferroviàries.
  3. Que des d’aquest moment, Barcelona en Comú hauria de dialogar amb totes les forces polítiques del consistori per obtenir el major consens polític. S’ha de parlar amb TOTES les forces polítiques.
  4. Que les forces polítiques de l’oposició haurien de deixar de fer boicot a aquest projecte de ciutat. Actualment, certes forces de l’oposició bloquegen el projecte ja sigui per intentar obtenir la propera alcaldia de la ciutat o per confrontaments ideològics d’empreses privades o públiques. Creiem que s’han de deixar de banda els interessos polítics i electorals en el projecte més important de Transport Públic a Barcelona del Segle XXI.
  5. Per últim, considerem molt positiva l’ampliació de la xarxa de Tramvia a la Ciutat i a l’Àrea Metropolitana, ja que permetrà que el transport públic sigui més fiable, ràpid, segur i atractiu. A més, permetrà que Barcelona pugui complir amb els límits de contaminació atmosfèrica, fent la ciutat més saludable per a tots.


Des d’Units pel Tram continuarem realitzant accions perquè els polítics de l’Ajuntament es posin d’acord, i continuarem informant a la ciutadania amb més accions reivindicatives.

Units pel Tram!

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: